Vinete cu sos de soia şi miere

Sticky honey soy aubergine 5 jpeg

Suntem siguri că ai încercat să găteşti vinete în felurite moduri, dar la o asemenea combinaţie exotică nu te-ai gândit. Ce-ar fi să încerci?

Ingrediente

1 lingură ulei 1 vânătă, tăiată în bucăţi 2 linguri miere (sau sirop de agave) 2 linguri sos soia o pişcătură de fulgi de ardei iute 1 căţel usturoi, pisat piper coriandru

Mod de preparare

Încinge uleiul într-o tigaie mare sau wok. Pune bucăţile de vânătă, mierea, sosul de soia şi fulgii de ardei iute. Laşi la flacără medie 5 minute, amesteci frecvent.

Adaugi usturoiul şi mai laşi pe foc încă 5 minute până când vânăta este moale dar lipicioasă şi nu mai există exces de lichid.

Asezonează cu sare şi piper şi presară coriandru proaspăt.

sursa: amuse-your-bouche.com