Vinete pe grătar, cu sos pesto

vinete jpeg

Servite cu friptură sau frigărui de pui, vinetele pe grătar cu sos pesto vor face senzaţie la mesele în aer liber.

De ce ai nevoie

Pentru vinete

4 vinete, medii

1 linguriţă sare

1 lingură ulei

piper

Pentru sos

400 g busuioc proaspăt

100 g nuci

70 g parmezan

1 căţel de usturoi

100 ml ulei de măsline

sare

piper

Cum se prepară vinetele

Tai vinetele felii, nu foarte subţiri, le sărezi şi le laşi 10-15 minute să iasă amărala, apoi le ştergi cu un prosop de hârtie. Le ungi cu ulei şi adaugi piper, după gust. Aşezi vinetele pe grătar şi le rumeneşti pe ambele părţi.

Pentru sos, pui toate ingredientele în blender şi le pasezi până când se omogenizează. Serveşti vinetele cu sos pesto.

Sursa http://karalydon.com

http://karalydon.com