Vinete pe grătar, cu sos pesto

Servite cu friptură sau frigărui de pui, vinetele pe grătar cu sos pesto vor face senzaţie la mesele în aer liber.
De ce ai nevoie
Pentru vinete
4 vinete, medii
1 linguriţă sare
1 lingură ulei
piper
Pentru sos
400 g busuioc proaspăt
100 g nuci
70 g parmezan
1 căţel de usturoi
100 ml ulei de măsline
sare
piper
Cum se prepară vinetele
Tai vinetele felii, nu foarte subţiri, le sărezi şi le laşi 10-15 minute să iasă amărala, apoi le ştergi cu un prosop de hârtie. Le ungi cu ulei şi adaugi piper, după gust. Aşezi vinetele pe grătar şi le rumeneşti pe ambele părţi.
Pentru sos, pui toate ingredientele în blender şi le pasezi până când se omogenizează. Serveşti vinetele cu sos pesto.
Sursa http://karalydon.com