Budincă de orez la cuptor

budinca de orez la cuptor jpeg

Mai mult de 90% din producţia mondială de orez provine din Asia, unde orezul reprezintă aproape 60% din dieta zilnică. Cele mai importante tipuri de orez sunt: orezul integral, orezul alb, orezul brun şi cel negru. În mâncăruri sărate, ori într-o budincă de orez la cuptor, această sănătoasă cereală poate fi absolut delicioasă.

Budincă de orez la cuptor - Ingrediente (6 porţii)

600 ml lapte 1 linguriţă esenţă vanilie 1 linguriţă scorţişoară 2 ouă 165 g zahăr 220 g orez 2 căni apă un praf de sare 50 g zahăr pudră

Budincă de orez la cuptor - Mod de preparare

Pui apa la fiert împreună cu sarea. Speli orezul şi apoi îl adaugi în apa pusă la fiert. Laşi să fiarbă la foc mediu până se evaporă apa. Dai

deoparte. Încingi cuptorul. Amesteci orezul cu restul ingredientelor. Torni compoziţia într-o tavă. O ţii la cuptor 45 de minute sau până devine aurie. Laşi la răcit şi presari zahărul pudră pe deasupra. Serveşti budinca de orez la cuptor caldă sau rece.



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg