Cartofi copţi în sare grunjoasă

Cui nu-i plac cartofii copţi? Sunt delicioşi, mai ales dacă îi serveşti alături de un sos din legume proaspete.
De ce ai nevoie
Pentru cartofi copţi
12 cartofi medii
1 kg sare de mare sau sare grunjoasă
Pentru sos
1 căţel de usturoi
1 ceapă roşie mică
2-3 roşii descojite
1 lime
1 portocală
180 ml ulei de măsline
1 lămâie
pătrunjel
2-3 frunze de mentă
1 praf de sare
Cum se prepară
Dai drumul la cuptor. Speli cartofii în coajă, apoi îi ştergi. Aşezi hârtie de copt în tavă, apoi presari un stat gros de sare. Pui cartofii peste sare şi-i coci până când furculiţa intră cu uşurinţă în ei.
Pui în blender usturoiul, ceapa, roşiile, uleiul de măsline, zeama de lime, de portocală şi de lămâie, pătrunjel, frunzele de mentă şi sare, după gust. Omogenizezi până când obţii un sos. Serveşti cartofii copţi, calzi, cu sos.
Sursa http://anikoszabo.eu