Ciorbă de pui cu „tăiţei“ de legume

ciorbade pui cu taitei din legume jpeg

Am vrut să folosesc paste la această ciorbă de pui cu „tăiţei“ de legume, dar am zis că este mai bună varianta propusă. Ai nevoie de morcovi, varză, ţelină şi sfeclă. Despre varză trebuie să ştii 1-2 pahare pe zi cu suc din această legumă, cu 40-50 de minute înainte de masă, te revitalizează (este energizant, reduce migrenele şi înlătură ameţeala). mai este recomandat în anemie, gastrită, ulcer gastric şi duodenal, astm, bronşită, diabet şi paraziţi intestinali. Eficienţa sucului cr5eşte dacă-l amesteci cu o linguriţă de zeamă de lămâie.

Ciorbă de pui cu „tăiţei“ de legume - Ingrediente (4 porţii)

500 g piept de pui 2 morcovi 200 g varză 1 ţelină 1/2 sfeclă mică 1 ceapă 3 căţei usturoi 2 linguri mazăre din conservă 2-3 fire ceapă verde 100 g smântână 1/2 l borş 1 ou sare piper

Ciorbă de pui cu „tăiţei“ de legume - Mod de preparare

Se curăţă morcovii, varza şi ţelina şi se taie fâşii foarte subţiri, ca nişte tăieţei. Pieptul de pui se taie cubuleţe şi se pune la fiert în 3 litri de apă. După ce ia se spuma, se adaugă legumele tăiate şi ceapa tocată mărunt.

Se taie sfecla fâşii subţiri se pune la fiert separat în borş. După ce a fiert, se ­lasă la scurs într-o strecurătoare, apoi se adaugă în oala cu supă. Se adaugă şi mazărea, usturoiul pisat şi se potriveşte gustul de ­sare şi piper. Se bate oul cu smântâna, se adaugă un polonic de supă peste ele, apoi se toarnă totul în oală, se amestecă şi se stinge ­focul. Se asezonează cu ceapă verde tocată mărunt.