Conopidă înăbuşită cu ţelină
Ca garnitură sau cină rapidă şi uşoară, încearcă această reţetă sănătoasă de conopidă înăbuşită cu ţelină.
De ce ai nevoie ca să prepari conopidă înăbuşită cu ţelină:
1 1/2 lingură ulei
220 g ceapă tocată
220 g ţelină tocată
1 1/2 lingură de usturoi tocat
560 g conopidă, tăiată în buchete mici
2 linguri pătrunjel proaspăt tocat, plus pentru ornare
1 linguriţă condimente cu aromă de pui
1/2 linguriţă de salvie măcinată
sare, după gust
piper negru
1/2 cană (125 ml) supă de pui sau de legume
Cum prepari conopidă înăbuşită cu ţelină:
Încălzeşte uleiul într-o cratiţă mare la foc mediu-mare. Adaugă ceapa, ţelina şi usturoiul şi căleşte, amestecând frecvent, până când ceapa devine aurie şi moale, circa 8 minute. Redu focul la mediu şi adaugă şi conopida, până începe să se înmoaie şi să se rumenească, amestecând frecvent, circa 10 minute.
Adaugă pătrunjel, condimentul cu aromă de pui, salvia, sare şi puţin piper şi mai lasă încă 1 minut. Adaugă supa, acoperă cu capac, şi lasă să fiarbă până când conopida se înmoaie şi lichidul este absorbit, circa 10 minute. Asezonează cu sare dacă e nevoie, ornează cu pătrunjel.
Sursa: https://www.foodfanatic.com