Cum infuzezi corect uleiul

Salatele de crudităţi sunt mult mai bune dacă adaugi în ele ulei infuzat cu ierburi aromate. În loc să cumperi din comerţ, poţi face chiar tu acasă, folosind doar ierburile tale preferate.
De ce ai nevoie pentru ulei infuzat
200 ml ulei de măsline sau alt ulei vegetal
100 g ierburi proaspete: oregano, cimbru, rozmarin
4-5 căţei de usturoi zdrobiţi
Cum se prepară uleiul infuzat
Pui uleiul într-un vas şi-l încălzeşti 4-5 minute, pe foc mic. Stingi flacăra şi adaugi ierburile întregi şi căţeii de usturoi. Laşi la infuzat o oră, apoi strecori. Pui uleiul într-un recipient din sticlă, cu dop, şi-l păstrezi la frigider. Ai grijă ca uleiul să nu fie încins, deoarece va usca ierburile şi acestea vor căpăta un gust amar.
Sursa http://foodcow.org