Cum infuzezi corect uleiul

ulei infuzat jpeg

Salatele de crudităţi sunt mult mai bune dacă adaugi în ele ulei infuzat cu ierburi aromate. În loc să cumperi din comerţ, poţi face chiar tu acasă, folosind doar ierburile tale preferate.

De ce ai nevoie pentru ulei infuzat

200 ml ulei de măsline sau alt ulei vegetal

100 g ierburi proaspete: oregano, cimbru, rozmarin

4-5 căţei de usturoi zdrobiţi

Cum se prepară uleiul infuzat

Pui uleiul într-un vas şi-l încălzeşti 4-5 minute, pe foc mic. Stingi flacăra şi adaugi ierburile întregi şi căţeii de usturoi. Laşi la infuzat o oră, apoi strecori. Pui uleiul într-un recipient din sticlă, cu dop, şi-l păstrezi la frigider. Ai grijă ca uleiul să nu fie încins, deoarece va usca ierburile şi acestea vor căpăta un gust amar.

Sursa http://foodcow.org

http://foodcow.org



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg