Cum infuzezi corect uleiul

ulei infuzat jpeg

Salatele de crudităţi sunt mult mai bune dacă adaugi în ele ulei infuzat cu ierburi aromate. În loc să cumperi din comerţ, poţi face chiar tu acasă, folosind doar ierburile tale preferate.

De ce ai nevoie pentru ulei infuzat

200 ml ulei de măsline sau alt ulei vegetal

100 g ierburi proaspete: oregano, cimbru, rozmarin

4-5 căţei de usturoi zdrobiţi

Cum se prepară uleiul infuzat

Pui uleiul într-un vas şi-l încălzeşti 4-5 minute, pe foc mic. Stingi flacăra şi adaugi ierburile întregi şi căţeii de usturoi. Laşi la infuzat o oră, apoi strecori. Pui uleiul într-un recipient din sticlă, cu dop, şi-l păstrezi la frigider. Ai grijă ca uleiul să nu fie încins, deoarece va usca ierburile şi acestea vor căpăta un gust amar.

Sursa http://foodcow.org

http://foodcow.org