Frittata cu caşcaval şi broccoli (sistemul osos)

Frittata cu cascaval si broccoli jpeg

Îţi prezentăm azi o reţetă care te ajută să ai oase mai sănătoase şi mai puternice. Acest preparat simplu este bogat în calciu şi vitamina D, doi aliaţi de care ai nevoie. Calciul, aşa cum bine ştii, este important pentru sănătatea sistemului osos, iar vitamina D este cea care creşte absorbţia calciului şi poate contribui la consolidarea oaselor, făcându-le mai puternice şi gata să lupte împotriva osteoporozei. Această frittata cu caşcaval şi broccoli este delicioasă şi extrem de simplu de preparat.

Ingrediente (4 porţii)

8 ouă 1 ceapă mică, feliată 2 linguri ulei de măsline 300 g broccoli, tăiat 1 praf sare piper, după gust 50 g caşcaval ras, după preferinţe

Mod de preparare

Separi 4 ouă, pui albuşurile într-un castron şi dai deoparte gălbenuşurile. Adaugi cele 4 ouă întregi şi 2 linguri de apă peste albuşuri şi baţi bine cu un tel sau amesteci cu un mixer.

Fierbi bucheţelele de broccoli sau le prepari la aburi, până când se înmoaie puţin. Încingi uleiul într-o tigaie sau cratiţă (care rezistă şi la temperaturile din cuptor), la foc mediu. Adaugi ceapa şi căleşti aproximativ 5 minute. Adaugi bucăţelele de broccoli şi sotezi încă 2 minute, apoi condimentezi cu sare şi piper.

Torni amestecul de ouă peste legumele din tigaie şi le acoperi uniform. Reduci intensitatea flăcării, acoperi şi laşi preparatul aşa, aproape 7-8 minute, până când amestecul de ouă este tare pe margine, dar are o consistenţă uşor lichidă în centrul tigăii.

Încingi cuptorul şi când temperatura e suficient de mare, pui caşcavalul ras. Dai frittata la cuptor, până când este coaptă la suprafaţă şi se rumeneşte frumos, aproape 2-3 minute, în funcţie de tipul de cuptor pe care îl foloseşti. La final, tai frittata în 8 bucăţi şi serveşti alături de o salată verde.

Sursa: iofbonehealth.org.