Fursecuri de ovăz cu unt de arahide
Ovăzul e foarte sănătos, aşa că ai toate motivele să încerci această reţetă de desert gustos!
De ce ai nevoie ca să faci fursecuri de ovăz cu unt de arahide:
1/2 cană (110 g) margarină la temperatura camerei 1/2 cană (110 g) unt de arahide 3/4 cană (150-160 g) zahăr brun 1 ou mare 1/2 linguriţă vanilie 1/4 linguriţă sare 1/2 linguriţă praf de copt 1-1/4 cană (270 g) ovăz 3/4 cană (150-160 g) făină de grâu
Cum prepari fursecuri de ovăz cu unt de arahide:
Într-un castron mare combini margarina înmuiată şi untul de arahide. Adaugi zahărul şi oul, amesteci foarte bine, adaugi vanilia şi mai baţi puţin, apoi adaugi sare, praf de copt, ovăzul şi făina şi le amesteci bine pe toate. Iei cu lingura aluatul şi aşezi pe o tavă de cuptor neunsă. Aceste fursecuri nu se întind, aşa că trebuie să le turteşti cu o furculiţă sau cu fundul plat al unei căni introdus în prealabil în făină. Coci la 175 grade Celsius circa 12 minute.
Sursa: https://recipes.sparkpeople.com