Gutui umplute cu miere şi fulgi de ovăz

La micul dejun sau drept gustare, prepară aceste gutui umplute cu fulgi de ovăz şi miere. Vei fi cucerită de gustul lor inedit.
De ce ai nevoie pentru gutui umplute
3 gutui medii
3 linguri unt
8 linguriţe miere
4 linguri zeamă de lămâie
6 linguri fulgi de ovăz
scorţişoară
zahăr vanilat
Cum se prepară gutuile
Dai drumul la cuptor. Tai gutuile jumătăţi şi scoţi cutia cu seminţe. Le aşezi într-o tavă tapetată, cu scobitura în sus. Acoperi tava cu o folie şi coci gutuile aproximativ 35 de minute. Topeşti untul într-o tigaie, adaugi zeama de lămâie, mierea şi fulgii de ovăz.
Dai deoparte după ce s-au omogenizat. Scoţi tava din cuptor, îndepărtezi folia şi umpli gutuile. Presari scorţişoară şi zahăr vanilat, după gust, şi mai ţii tava la cuptor alte 15 minute.