Mini fritatas cu feta şi spanac

1 captura de ecran din 2019 07 09 la 16 20 56 png png

Uşoare, bune de păstrat în congelator şi delicioase, acest mic dejun pe care îl prepara din timp este îndesat cu vitamine şi proteine. Prepară şi tu aceste mini fritatas şi bucură-te de ele la micul dejun.

Ingrediente pentru mini fritatas cu feta şi spanac:

2 linguri de ulei 1 praz mic 2 căţei de usturoi 120 g spanac 125 ml smântână lichidă 1 lingură mentă tocată 1 lingură busuioc tocat 1 lingură mărar tocat 5 ouă 100 g feta

Mod de preparare:

Încinge cuptorul la 180 şi tapetează cu hârtiuţe şi ulei o tavă de brioşe.

Încinge ulei într-o craţiţă la foc mediu şi găteşte prazul tăiat feliuţe, amestecând pentru 3 minute, adaugă usturoiul pisat şi mai găteşte 2 minute. Pune spanacul şi mai lasă câteva minute. Ia de pe foc şi pune cratiţa deoparte.

Bate ouăle cu smântâna şi ierburile, sare şi piper. Din amestecul cu spanac pune câte o lingură în fiecare formă de brioşă, apoi toarnă ou bătut şi feta.

Coace fritatas pentru 20 de minute. Lasă-le în tavă 5 minute după ce le-ai scos apoi serveşte-le!