Negresă cu ciocolată neagră şi alune (pentru inimă)

negresa ciocolata alune inima jpeg

Nouă ne place să folosim ciocolată cu conţinut de cel puţin 60-72% cacao. Tu poţi folosi de care vrei, dar nu ignora şi varianta noastră.

Ingrediente

3/4 cană făină 2/3 cană zahăr pudră 3 linguri cacao 100 g ciocolată neagră, răzuită plus alte 70 de g fulgi de ciocolata 1 1/2 linguri ulei 1/4 cană zahăr 1 1/2 linguri sirop de porumb amestecat cu 3 linguri apă caldă 2 linguriţe esenţă vanilie sare 1 ou 1/3 cană alune

Mod de preparare

Aşezi grătarul la mijlocul cuptorului şi încingi. Pui o foaie de copt într-o tavă şi ungi cu puţin ulei. Cerni făina, zahărul pudră şi cacaua şi amesteci într-un vas mic. Combini cele 100 de grame de ciocolată cu uleiul şi pui într-o tigaie la flacără mică, amestecţnd, până când se topeşte ciocolata. Dai deoparte şi pui zahărul, siroupl de porumb, esenţa de vanilie şi sare şi amesteci până se dizolvă zahărul. Apoi, încorporezi şi oul şi amesteci bine, adăugând pe rând ingredientyele uscate. Încorporezi alunele şi fulgii de ciocolată.

Torni aluatul în tavă. laşi negresele în cuptor până devin aproape tari şi în mijloc, iar scobitoarea introdusă iese cu ceva din compoziţie. Asta înseamnă cam 20-24 de minute. Laşi să se răcească de tot, cam 2 ore şi jumătate. Apoi poţi tăia în bucăţi.

sursa foto: mangiaconme.wordpress.com