Omletă din albuşuri cu spanac (anemie)

Omleta din albusuri, cu spanac, ceapa si rosii jpeg

Atunci când te simţi obosită tot timpul, anemia poate fi o posibilă explicaţie. Din cauza unei diete sărace în fier, anemia poate apărea mai ales în timpul sarcinii, la femeile care alăptează sau în perioada menstruaţiei. Însă alimentele bogate în fier, precum spanacul, îţi vin în ajutor, mai ales că fierul este un mineral necesar pentru producţia de hemoglobină în sânge. Încearcă şi tu această omletă din albuşuri, cu spanac, ceapă şi roşii, care îţi va ajuta organismul să lupte împotriva anemiei.

Omletă din albuşuri cu spanac – Ingrediente (2 porţii)

1 roşie, tocată 2 linguri ulei 8 albuşuri 1/2 ceapă, tocată 1 praf sare piper negru măcinat, după gust 140 g spanac proaspăt 1 lingură de apă

Omletă din albuşuri cu spanac – Mod de preparare

Încingi uleiul într-o tigaie, la foc mediu. Adaugi ceapa, roşiile şi spanacul. Sotezi până când ceapa se înmoaie, aproximativ 3-5 minute, condimentezi cu sare. Muţi amestecul de spanac într-un castron, îl acoperi şi îl laşi să stea cald. Între timp, baţi albuşurile spumă, într-un castron, cu 1 lingură de apă, 1 praf de sare şi piper. Stropeşti o tigaie cu un pic de ulei şi îl încingi la foc mediu. Adaugi jumătate din albuşurile bătute spumă şi le învârteşti pentru a acoperi toată tigaia. Găteşti omleta aproximativ 1 minut şi jumătate sau 2 minute, până este gata. O ridici uşor cu o paletă, pentru ca zonele nefăcute ale albuşurilor să se prăjească uniform. Torni cu o lingură jumătate din cantitatea de spanac pe jumătate de omletă, împachetezi şi aşezi preparatul pe o farfurie. Serveşti omleta din albuşuri cu spanac cât este caldă.

Sursa: healinggourmet.com. Foto: eat-yourself-skinny.com