Peşte cu broccoli (pentru ficat)

Alimentele pe care le incluzi în meniul zilnic îţi pot spune dacă ficatul tău e sănătos sau nu. Dacă ficatul tău e „bombardat” cu grăsimi şi semipreparate, te simţi obosit şi lipsit de energie. Broccoli este o legumă bogată în minerale, care curăţă aparatul digestiv de toxine şi împiedică asimilarea grăsimilor rele.
Ingrediente (1 tavă)
500 g cartofi 500 g file de peşte 1/2 lămâie coaja de la o jumătate de lămâie 500 g broccoli congelat 100 g unt 50 g făină 500 ml lapte 3 linguri pătrunjel tocat 100 g brânză rasă piper alb sare Preparare
Cureţi cartofii, îi speli, îi tai felii de 1/2 cm grosime şi-i fierbi circa 5 minute în apă cu sare. Stropeşti peştele cu sucul de la o jumătate de lămâie şi condimentezi cu sare. Broccoli îl laşi la dezgheţat, îl clăteşti cu apă rece şi‑l laşi la scurs.
Într-o oală mică, topeşti untul, presari făina, amesteci şi torni treptat laptele. Fierbi, la foc mic, până sosul se îngroaşă. Amesteci continuu, pentru ca sosul să nu se lipească. Opreşti focul, condimentezi cu sare şi piper, presari pătrunjelul tocat, brânza rasă, coaja de lămâie, broccoli şi amesteci uşor.
Ungi un vas termorezistent cu unt, aşezi pe fundul vasului feliile de cartofi şi acoperi cu fileurile de peşte. Torni sosul cu broccoli pe toată suprafaţa şi coci în cuptorul preîncălzit 30-40 de minute.