Peşte cu sos de muştar (hepatită)

peste in sos de mustar jpeg

Ştiai că peştele este aliment recomandat în dieta celor care suferă de hepatită, deoarece conţine multe proteine? El trebuie preparat doar la cuptor sau la aburi şi niciodată prăjit în ulei.

Ingrediente (2 porţii)

2 fileuri păstrăv 4 cartofi fierţi şi feliaţi 2 linguri ulei 150 g muştar 2 linguri miere 1 lingură ulei de măsline 1 lingură suc de lămâie sare

Mod de preparare

Ungi o tavă cu ulei şi aşezi cartofii feliaţi. Dai peştele cu un praf de sare şi-l aşezi peste cartofi, apoi torni 50 ml de apă. Ţii tava la cuptor 15-20 de minute. Mixezi muştarul cu mierea şi uleiul de măsline şi, când s-a omogenizat, pui sucul de lămâie. Serveşti peştele alături de cartofi şi sos de muştar.