Plăcintă cu dovlecei

plăcintă cu dovlecei jpeg

Pentru micul dejun, pachet sau ca aperitiv, cu o plăcintă cu dovlecei şi brânză nu poţi să dai greş.

De ce ai nevoie ca să faci plăcintă cu dovlecei:

1,350 kg dovlecei

sare

1 1/2 linguri ulei

300-400 g roşii mici, tăiate jumătăţi

2 linguri oregano mărunţit

5 căţei de usturoi, tocaţi

7 ouă

2/3 cană lapte 1% grăsime

1/4 cană făină

piper negru

70 g brânză mozzarella rasă

50-60 g brânză Parmigiano-Reggiano, rasă

Cum prepari plăcintă cu dovlecei:

Tai dovleceii tăiţei lungi cu un instrument pentru tăiat julienne. Îi pui într-o strecurătoare în chiuvetă, la scurs. Îi amesteci cu sare şi-i laşi să stea 20 minute.

Încălzeşti ulei într-o cratiţă la foc medium-mare. Adaugi roşiile, oregano şi usturoi şi căleşti, amestecând frecvent, până când roşiile s-au înmuiat, 3-4 minute. Iei de pe foc şi laşi la răcit.

Preîncălzeşti cuptorul la 190°C. Pui dovleceii pe un şervet de bucătărie, înfăşori şi răsuceşti bine pentru a elimina tot lichidul.

Baţi uşor ouăle într-un castron, adaugi laptele, făina, piper şi sare. Adaugi amestecul de roşii, cele două tipuri de brânză şi  dovleceii şi amesteci.

Tapetezi fundul şi pereţii unei forme şi răstorni amestecul în formă. Coci la 190°C 50 minute - 1 oră. Laşi la răcit 10-15 minute. O poţi orna cu frunze verzi.

Sursa: http://www.cookinglight.com/

http://www.cookinglight.com/