Prăjitură vegană

prajitura blonda vegana jpeg

Iată o reţetă pentru un desert simplu şi nepretenţios, de post.

De ce ai nevoie ca să prepari prăjitură blondă vegană:

2 căni  (440 g) făină 1 lingură praf de copt 1/4 lingură bicarbonat de sodiu 1/2 lingură sare 1/2 cană (125 ml) lapte simplu de soia sau cu aromă de vanilie 140 g zahăr brun 70 g zahăr tos 1 lingură extract de vanilie 4 linguri (1/2 pachet) margarină vegetală topită

1 cană fulgi de ciocolată

Cum prepari prăjitură blondă vegană:

Preîncălzeşte cuptorul la 160°C.  Pune pe marginile unei tăvi folie de aluminiu.  Combină ingredientele uscate într-un castron mediu, amestecă împreună şi dă deoparte.  Într-un castron mic amestecă laptele de soia, cele două feluri de zahăr şi  extractul de vanilie. Amestecă margarina, apoi adaugă şi amestecă şi ingredientele umede. Combină ingredientele umede cu cele uscate, apoi adaugă bucăţelele de ciocolată în aluat. Aşază aluatul în tavă şi coace timp de 33 - 35 minute, până când marginile se rumenesc uşor. Lasă să se răcorească complet, apoi taie bucăţi.

Sursa: http://www.allergickid.com