Salată caldă de linte cu cartofi. Reţetă de post FOTO

Pentru această reţetă de post de salată caldă de linte cu cartofi, poţi folosi linte verde. Păstreaz-o într-un recipient închis şi la întuneric, cum ar fi cămara. Astfel o poţi păstra multă vreme înainte de a o folosi în mâncăruri. Pentru această reţetă, nu o fierbe prea mult. Mai ai nevoie de câteva capere, de ulei de măsline şi de cartofi de tipul celor făinoşi. dar nici pei nu-i lăsa prea mult să fiarbă.
Salată caldă de linte cu cartofi. Reţetă de post - Ingrediente (4-6 porţii)
2 cepe mari, 1 tăiată pe jumătate şi alta tocată 4 crenguţe de cimbru 1 frunză dafin 1 cană linte uscată sare piper 500 g cartofi 2 linguri oţet de vin roşu 1-2 căţei usturoi, pisaţi 1 lingură muştar 1/4 cană ulei de măsline 2 linguriţe capere, scurse şi, eventual, tocate 2 linguri castraveciori muraţi, tocaţi 1/2 cană pătrunjel tocat 1-2 fire ceapă verde, tocată
Salată caldă de linte cu cartofi. Reţetă de post - Mod de preparare
Dai lintea prin apă rece şi apoi o scurgi. O pui într-o cratiţă mică sau medie împreună cu ceapa tăiată pe jumătate, crenguţele de cimbru, frunza de dafin, sare şi 4 căni de apă. Fierbi lintea la flacără medie pentru 25-30 de minute, până când se înmoaie puţin. Scurgi, dând la o parte ceapa, cimbrul şi frunza de dafin şi păstreaz-o caldă.

Între timp, prepari cartofii: într-o altă cratiţă, acoperi cartofii cu apă rece. Îi laşi să fiarbă 15 minute, apoi îi dai în clocot. Îi laşi până se înmoaie, dar ai grijă să nu se fărâmiţeze. Scurge-i şi păstrează-i calzi.

Pentru dressing, pui ceapa tocată şi oţetul de vin roşu într-un vas şi îl laşi aşa 5 minute. Amesteci cu usturoiul pisat, muştarul, un vârf de sare, puţin piper şi ulei de măsline. Încorporezi capere, castraveciorii tocaţi şi ceapa verde tocată.

Feliezi cartofii cum vrei şi îi pui într-un vas mare. Adaugi lintea, dressingul cu restul, în afară de o lingură de pătrunjel şi amesteci. Potriveşti de sare şi piper. Presari pe deasupra restul de pătrunjel.

O poţi păstra în frigider maximum 5 zile.
sursa: http://smittenkitchen.com