Salată de cartofi cu şuncă de curcan

salata de cartofi cu sunca de curcan jpeg

În urmă cu 3000 de ani, muştarul era cultivat în China. Graţie împăratului Carol cel Mare al Franţei, boabele albe ajung şi în grădinile mânăstirilor din jurul Parisului. De aici, până la muştarul de Dijon, nu mai era decât un pas. Savoarea lor e nepreţuită în bucătăria internaţională. În afară de condiment în sosuri şi tocăniţe, sunt folosite pentru a „îndulci” anumite preparate acide, şi au şi efect conservant. Sunt benefice pentru sănătate: triptofanul, considerat „aminoacidul fericirii”, se găseşte în cantităţi importante în seminţele de muştar. Marii bucătari au un truc, pentru a „scoate” ce e mai bun din seminţele cu pricina: le prăjesc, pe sec, în tigaie, timp de câteva zeci de secunde, înainte de a adăuga carnea, legumele şi alte ingrediente de bază. De ce vă spunem toate astea? Pentru că muştarul este un ingredient principal al acestei salate de cartofi cu şuncă de curcan.

Salată de cartofi cu şuncă de curcan - Ingrediente (2 porţii)

250 g şuncă de curcan 4 cartofi potriviţi 1 ceapă potrivită 1 frunză de salată verde

3 linguri ulei de măsline

1 lingură oţet de mere sau zeamă de lămâie

2 linguriţe muştar

oregano uscat

sare

piper

Salată de cartofi cu şuncă de curcan - Cum se prepară

Se fierb cartofii în coajă, se scurg de apă, se curăţă de coajă, se taie bucăţi mari şi se pun într-o salatieră. Se taie şunca fâşii, ceapa rondele subţiri şi se amestecă cu cartofii. Se adaugă salata tocată mărunt (cum se toacă verdeaţa). Separat, se amestecă uleiul de măsline cu oţetul de mere, cu muştarul, oregano, sare şi piper, după gust.

Se toarnă sosul obţinut peste salată, se amestecă şi se serveşte.