Salată picantă de vinete şi linte cu mango (sănătatea inimii)

salata linte vinete mango jpeg

Vinetele, lintea şi mango se combină delicios în această reţetă inspirată din bucătăria vegetariană indiană. Reglează iuţeala după gustul tău în această sdalată aromată bună pentru inimă.

Ingrediente (4 căni)

4 linguri ulei de măsline 2 1/2 linguriţe praf de chili 2 1/2 linguriţe praf de curry 2 vinete curăţate de coajă şi tăiate cuburi 1/3 cană lămâie ori zeamă de lămâie 1/4 cană salsa (cumpărată) 1/4 cană miere sare piper 1 1/2 cană linte fiartă 2 legături ceapă verde, tocată (păstrează 2 linguri pentru ornat) 4 căni salată verde ruptă 2 mango, curăţate şi tăiate bucăţi 1/4 cană alune ori caju pisate 1/4 cană coriandru proaspăt, tocat

Mod de preparare

Încingi cuptorul. Amesteci 1 lingură de ulei cu câte 2 linguriţe din praful de chili şi de curry într-un vas mare. Pune vinetele şi amestecă. Aşază vinetele pe o foaie de copt şi dă la cuptor să se rumenească. Cam 15 minute, timp în care le mai amesteci.

În alt vas amesteci restul de ulei, cu restul de chili şi curry, 1/3 cană de zeamă de lămâie, salsa, mierea, sare şi piper. Pui vinetele, lintea si ceapa verde. Amesteci cu grijă. Gustă şi asezonează după gust. Serveşti slata pe un pat de salată verde, pe deasupra mango, nuci, coriandru şi rstul de ceapă verde.

sursa: eatingwell.com