Supă-cremă de mazăre (astm)

supa crema mazare jpeg

Alimente contraindicate în cazul bolnavilor de astm sunt: laptele, iaurtul, carnea grasă, alimentele procesate, cafeaua, băuturile alcoolice, orezul, zahărul, sosurile, condimentele picante etc.

Ingrediente

1 kg mazăre congelată 2 dovlecei 1 morcov 1 ţelină 3 cartofi câteva frunze de salată 1 praf sare 1 praz 2 linguri ulei 1 macrou boabe de piper

Mod de preparare

Fierbi macroul în apă cu sare şi piper, îl scoţi, îl dezosezi şi îl laşi deoparte. Speli, cureţi şi tai rădăcinoasele şi le pui la fiert într-un litru de apă. Între timp, cureţi primele două foi de la praz, îl speli şi îl tai rondele, apoi îl pui în supă. Adaugi pe rând cartofii, dovleceii, aştepţi să se înmoaie şi pui mazărea. O laşi la fiert 15 minute, apoi scoţi legumele într-un bol şi le pisezi cu blenderul, torni zeamă atât cât vrei să fie supa de groasă. Aşezi iar vasul pe foc, laşi câteva clocote, presari sare şi opreşti focul.

Serveşti supa cu frunze de salată, bucăţele de peşte şi, dacă vrei, cu boabe de mazăre.