Supă de ciuperci cu orez sălbatic
O reţetă de post sau de regim consistentă, cu variantă de dulce.
De ce ai nevoie ca să găteşti supă de ciuperci cu orez sălbatic:
2-1/2 căni (600 ml) apă
100 g ciuperci mari
3 linguri unt
1 ceapă tocată fin
450 g ciuperci mici proaspete tăiate felii
3 căţei de usturoi, tocaţi
4 căni (1 l) supă de legume sau pui
165 g orez sălbatic cu bobul lung
1 plic amestec de ierburi aromate
sare
piper
1/2 cană apă rece
4 linguriţe de amidon de porumb
în varianta de dulce, sau dacă nu ţii post, 1 cană de smântână groasă
Cum găteşti supă de ciuperci cu orez sălbatic:
Într-o cratiţă încălzeşti untul la foc mediu-mare. Pui ceapa şi căleşti până s-a înmuiat. Adaugi ciupercile, căleşti amestecând până se înmoaie. Adaugi usturoiul, căleşti încă 1 minut. Pui supa, orezul şi conţinutul plicului de ierburi aromate, sare şi piper şi laşi până dă în clocot.
Reduci focul, laşi să fiarbă acoperit 20-25 minutes sau până s-a înmuiat orezul. Într-un castron mic, amesteci apă şi amidonul de porumb până obţii o cremă moale şi o adaugi în supă, până dă în clocot; mai laşi să fiarbă încă 2 minute amestecând sau până s-a îngroşat. Adaugi smântâna şi mai ţii pe foc până s-a combinat cu supa, apoi iei de pe foc.
Sursa: https://www.tasteofhome.com