Tort cu caise (pentru o vedere bună)

tort cu caise jpeg

Ca şi morcovii, caisele conţin o cantitate importantă de betacaroten.

Ai nevoie de

Pentru aluat 400 g făină 100 g unt 75 g zahăr 3 gălbenuşuri 1 plic zahăr vanilat 1 praf de sare 1 plic praf de copt 4 linguri smântână

10-12 caise

4-5 linguri zahăr

3-4 caise

1 lingură zahăr

2-3 linguri apă

1 lingură ulei, pentru uns tava

2 linguri fulgi de migdale

Mod de preparare

Amesteci făina cu untul, zahărul, zahărul vanilat, praful de copt şi sarea. Când aluatul devine sfărâmicios, adaugi gălbenuşurile şi smântâna şi frămânţi până obţii un aluat elastic. Îl înfăşori în folie alimentară şi-l dai la rece 1 oră. Presari făină pe suprafaţa de lucru şi întinzi trei sferturi din aluat. Ungi o formă rotundă cu ulei şi pui aluatul, inclusiv pe margini. Rupi caisele în jumătate şi le tai bucăţi. Le amesteci cu zahărul şi le pui în tavă peste aluat. Întinzi restul de aluat şi pui foaia deasupra. Dai la cuptor până se rumeneşte. Între timp, toci caisele, le amesteci cu zahărul şi apa şi le pui pe foc până devin ca un sos. După ce ai scos prăjitura din cuptor întinzi sosul şi presari fulgi de migdale.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg