Zaalouk – Salată marocană de vinete

Asemănătoare ca aspect cu clasica zacuscă, salata marocană de vinete are însă un gust diferit, care te va cuceri de prima dată. Încearcă şi tu reţeta de azi!
Ingrediente
1 kg vinete 2 linguriţe boia 3 căţei de usturoi, zdrobiţi 1 linguriţă chimion 350 g pastă de roşii 1 frunză dafin 200 ml apă 1 linguriţă zeamă de lămâie pătrunjel tocat, după gust ulei sare piper
Mod de preparare
Cojeşti vinetele, apoi le tai transversal sau cubuleţe. Le sărezi şi le dai deoparte 20 de minute. Le treci printr-un jet de apă rece. Le stropeşti cu puţin ulei, condimentezi, după gust şi le dai la cuptorul încins la temperatură medie, 30 de minute sau până se rumenesc uşor.
Într-o tigaie, sotezi usturoiul în puţin ulei încins, 30 de secunde. Adaugi pasta de roşii, apa şi restul condimentelor. Laşi pe foc încă 5 minute, amestecând din când în când. Dai deoparte. Combini cu vinetele. Serveşti cu zeamă de lămâie şi pătrunjel.
Sursa http://www.landsandflavors.com