3 reţete de post delicioase, gata în 30 de minute
Postul Paştelui, în care am intrat de câteva zile, este o provocare, dar cu voinţă şi diversitate poate deveni mai uşor. Noi venim în ajutorul tău nu doar cu idei de mâncăruri de post, ci şi cu reţete uşoare şi rapide, care nu te vor ţine toată ziua în bucătărie, ci îţi vor lăsa timp pentru tine şi familie.
Salată cu paste şi legume
200 g paste scurte, după preferinţă
100 g baby spanac
1 avocado copt
70 g mazăre dn conservă
1 castravete
2 linguri ulei de măsline
1 lingură zeamă de lămâie
sare
piper
Fierbi pastele, conform instrucţiunilor de pe ambalaj, apoi le scurgi. Într-un bol mai mare, pui frunzele de spanac spălate
bine sub jet de apă rece, mazărea, pastele, castravetele feliat şi avocado tăiate julien. Torni uleiul de măsline, zeama de lămâie, asezonezi cu sare şi piper, după gust, apoi amesteci.
Serveşti salata caldă sau rece şi o decorezi după imaginaţie cu verdeaţă.
Ciuperci umplute
12 ciuperci brune mari
1 legătură ceapă verde
1 lingură ulei
200 g caşcaval vegetal
sare
piper
pătrunjel proaspăt, pentru decor
Cureţi ciupercile, le îndepărtezi picioruşele, le speli şi le laşi la scurs. Presari un praf de sare în fiecare pălărie. Tai mărunt ceapa verde şi o sotezi 2 minute în ulei, apoi adaugi picioruşele tocate. Căleşti până ce scade toată zeama şi umpli pălăriile cu acest amestec. Presari în fiecare cavşcaval vegetal ras.
Aşezi ciupercile într-o tavă şi le dai la cuptor, la 200 °C, aproximativ 20 de minute, până ce capătă o crustă rumenă. Le serveşti calde, decorate cu pătrunjel verde.
Cuşcuş cu legume
250 g cuşcuş
1 roşie mare
1 ceapă roşie
2 căţei de usturoi
½ zuchini
½ ardei gras galben
½ ardei gras roşu
½ legătură pătrunjel
4 linguri ulei de măsline
500 ml supă de legume
1 lingură zeamă de lămâie
1 linguriţă chimion pudră
sare
piper
Preîncălzeşti cuptorul la 190 °C. Speli, cureţi şi tai rondele ceapa, roşia, zuchiniul, iar ardeii graşi îi faci cuburi. Într-o tavă cu hârtie de copt, pui bucăţile de legume împreună cu căţeii de usturoi, le stropeşti cu 2 linguri de ulei de măsline, le asezonezi cu sare şi piper, după gust. Dai tava la cuptor aproape 20 de minute, le întorci pentru a se rumeni pe ambele părţi.
Între timp, dai supa de legume într-un clocot, stingi focul şi adaugi cuşcuşul. Acoperi şi laşi 10 minute, până absoarbe tot lichidul. Într-un bol, amesteci restul de ulei cu zeama de lămâie, pudra de chimion, sare şi piper, după gust şi pătrunjelul tocat mărunt.
Peste cuşcuş, adaugi legumele coapte şi dressingul, apoi amesteci. Serveşti preparatul cald, decorat după imaginaţie.
FOTO Shutterstock