3 reţete uşoare cu mazăre, gata în 30 de minute
Bogate în substanţe esenţiale pentru organism, micile boabe verzi de mazăre au mari beneficii pentru sănătate. De aceea e indicat să incluzi această leguminoasă în meniul tău, mai ales acum, la început de vară, când este în plin sezon. Iată 3 reţete uşoare cu mazăre.
Piure de mazăre - 3 reţete uşoare cu mazăre
400 g mazăre
1 ceapă
70 g unt
1 lingură ulei
sare, piper după gust
antricot de vită la grătar, opţional
Speli şi tai mărunt ceapa şi o pui la călit în puţin ulei. Adaugi mazărea spălată şi acoperi cu apă fierbinte. Laşi să fiarbă 20 de minute, la foc potrivit, apoi asezonezi cu sare şi piper. Când este gata, adaugi untul şi pasezi totul în blender.
Poţi servi piureul de mazăre, dacă vrei, alături de un antricot de vită, făcut la grătar.
Supă-cremă de mazăre - 3 reţete uşoare cu mazăre
Ingrediente
500 g boabe mazăre
3-4 cartofi
20 g unt
200 ml smântână lichidă
400 ml apă
100 g bacon
Cureţi şi speli bine legumele, tai cubuleţe cartofii. Pui într-o oală cu unt şi apă mazărea şi laşi să fiarbă 10 minute. Adaugi ceapa şi cartofii. Când sunt gata, torni smântâna, condimentezi cu sare şi piper, apoi pasezi legumele cu un blender.
Tai baconul cubuleţe, îl prăjeşti bine, apoi îl scurgi pe şerveţele absorbante.
Serveşti supa cu bacon rumenit şi pâine prăjită şi, dacă doreşti, cu feliuţe de roşii şi cu pătrunjel tocat.
Chifteluţe de mazăre - 3 reţete uşoare cu mazăre
500 g mazăre
3 cartofi fierţi
2 fire ceapă verde
3 ouă
2 felii pâine
4 linguri pesmet
pătrunjel
2-3 fire mărar
ulei, pentru prăjit
Pentru garnitură
3 roşii
salată verde
1 ardei gras
rondele de ceapă prăjite
Opăreşti mazărea în apă cu sare, apoi o scurgi. Zdrobeşti cartofii, apoi îi amesteci cu mazărea, cu ceapa tăiată, cu pâinea înmuiată în apă şi stoarsă bine, verdeaţa mărunţită şi ouăle bătute. Adaugi sare şi piper.
Din compoziţie, modelezi chiftele, le dai prin pesmet şi le prăjeşti, pe ambele părţi, în ulei încins. Le serveşti pe pat de salată verde, cu felii de roşii, ardei gras şi cu rondele crocante de ceapă.
Foto: Photoland /Photocuisine/Profimedia/Shutterstock