3 tipuri de chipsuri de legume pe care le poţi prepara acasă

1 thumbnail chipsuri jpg jpeg

Crocante şi delicioase, chipsurile sunt o gustare perfectă în orice moment al zilei, dar parcă merg cel mai bine seara, când te afunzi confortabil în canapea ca să vizionezi un film sau emisiunea preferată. Sunt atât de bune încât îţi vine foarte greu să te opreşti, deşi ştii că au grăsimi şi aditivi care neprietenoşi cu silueta.

Din acest motiv este de preferat ca în locul celor de la magazin să le faci acasă. Cea mai simplă şi mai sănătoasă metodă de a-ţi prepara chipsurile este cu ajutorul unui deshidrator de alimente, ne sfătuieşte blogul Hendi. Şi tot aici am aflat ca este un aparat de bucătărie cu multiple întrebuinţări, foarte util pentru cei care vor să aibă o alimentaţie corectă.

sfătuieşte blogul Hendi

În timp ce te gândeşti la această variantă de a-ţi prepara chipsurile, ne-am gândit să îţi punem la dispoziţie 3 reţete pe care le poţi prepara rapid, prin metoda clasică: la cuptor.

Chipsuri din vinete

Ai nevoie de:

● 2 vinete tăiate felii subţiri

● 2 căţei de usturoi

● pătrunjel

● 3-4 linguri de ulei de măsline

● piper sare

Pisează usturoiul, toacă mărunt pătrunjelul şi adaugă apoi în uleiul de măsline. Presară sare şi piper pe feliile de vinete, apoi stropeşte-le pe ambele părţi cu dressingul preparat, după care pune-le într-o tavă cu hârtie de copt. Vinetele se lasă la cuptor, la o temperatură de aproximativ 160 de grade, timp de 25-30 de minute, având grijă ca la jumătatea intervalului să le întorci.

Vinetele sunt gata când devin uşor aurii. Scoate tava din cuptor şi lasă-le să se răcească.

Chipsuri de cartofi

Ai nevoie de:

● cartofi

● ulei

● sare

Este o reţetă foarte simplă, iar cantităţile le adaptezi tu, în funcţie de cât de mare este pofta. De asemenea, dacă le prepari la cuptor, poţi să renunţi la ulei.

Curăţă cartofii după care îi tai în felii cât mai subţiri. Clăteşte feliile în apă rece, după care le mai laşi 5-10 minute într-un vas cu apă rece - acesta fiind secretul unor chipsuri crocante şi delicioase. După cele 10 minute, scoate feliile pe prosoape de hârtie şi usucă-le bine. Presară-le cu sare şi cu ulei, apoi pune-le în tavă, pe o hârtie de copt. În funcţie de grosimea feliilor, chipsurile vor fi gata în aproximativ 30-40 de minute, având grijă să le întorci la jumătatea intervalului. Scoate tava şi lasă chipsurile la răcit.

Mix de chipsuri de legume

Ai nevoie de:

● 2 cartofi

● un cartof dulce

● 2 sfecle roşii

● 2 morcovi

● ulei

● sare

Legumele se curăţă şi se taie felii subţiri, apoi sunt aşezate în tavă pe hârtie de copt. Presară-le cu sare şi pulverizează-le cu ulei. De preferat este să foloseşti ulei de măsline, dar merge şi cel clasic, din floarea soarelui. Dacă doreşti, poţi să „arunci” peste ele şi ierburi aromatice. Bagă tava în cuptorul încălzit la 190 de grade şi las-o între 20 şi 40 de minute, având grijă să întorci feliile după 15 minute. Având în vedere faptul că ai mai multe legume, cu timpi de coacere diferiţi, este necesar să verifici tava şi să scoţi mai devreme legumele care se coc mai repede. La final, lasă toate chipsurile la răcit. Vei avea o gustare foarte delicioasă.

Dacă te interesează şi alte reţete, de pe acest blog vei afla care sunt cele mai bune legume pentru chipsuri.

acest blog

FOTO Unsplash