Alivancă cu smântâna, reţeta tradiţională
Deserturile tradiţionale sunt încă la mare căutare. Şi asta pentru că îţi aduc aminte de copilărie, atunci când aşteptai cu nerăbdare ca bunica să scoată dulcele din cuptor. Retrăieşte acele momente cu o porţie de alivancă cu smântână.
De ce ai nevoie pentru alivancă
400 g brânză de vaci
4 ouă
4 linguri mălai
2 linguri făină
50 g unt
200 g smântână
1 praf de sare
Cum se prepară alivanca
Baţi brânza de vaci până capătă consistenţa unei creme, apoi încorporezi ouăle, unul câte unul, mălaiul, făina, smântâna, untul şi sarea. Ungi cu unt un vas termorezistentă, torni compoziţia, nivelezi şi o dai la copt 20-30 de minute. Porţionezi la puţin timp după stingerea cuptorului şi serveşti cu smântână.