Aperitive cu somon
La mesele festive sau atunci când vrei să îţi impresionezi invitaţii, poţi alege să pregăteşti un aperitiv simplu cu somon, de efect şi foarte gustos.
De ce ai nevoie pentru a pregăti aperitive cu somon
250 g cremă de brânză
1 ceaşcă de smântână
coaja rasă de la 1 lămâie
sare, după gust
mărar tocat, după gust
3 bucăţi tortilla sau lipii mari
350 g somon afumat
unt
Cum pregăteşti aperitivele cu somon
Combini într-un bol crema de brânză, smântâna, coaja rasă de lămâie, sare şi mărar. Ungi o lipie cu jumătate din amestec, evitând colţurile, ca şi cum ai contura un pătrat. Aşezi peste cremă jumătate din somon. Ungi o altă lipie cu puţin unt şi o pui peste prima. Continui cu restul de brânză şi peste. Inchizi cu ultima lipie.
Tai marginile şi presezi conţinutul. Acoperi cu o folie şi dai la cuptor 1-2 ore. Scoţi şi tai 6-7 benzi pe lungime, apoi cubuleţe, pentru a obţine aperitivele. Le prinzi pe fiecare cu câte o scobitoare. Serveşti cu extra mărar, dacă doreşti.
Sursa http://www.recipetineats.com