Ardei graşi umpluţi

O reţetă pe care o poţi face oricând eşti în pană de idei. Ardei graşi umpluţi cu carne tocată aromată, acoperiţi cu o felie de roşie. Trebuie să o încerci!
- Timp total: 1h
- Pregătire: 10 min
- Gătire: 50 min
- Categorie: fel principal
Ingrediente
700 g ciuperci
7-8 ardei grași
2 roșii
100 g orez
4 cepe
2 morcovi
1 lingură pastă de tomate
1 l suc de roșii
1 lingură făină
75 ml ulei
sare
piper
mărar
pătrunjel
Mod de preparare
Cureți cepele, le toci și le călești în ulei până devin sti- cloase. Pui morcovii curățați și rași, mai amesteci 2-3 mi- nute. Adaugi orezul și mai ții pe foc, amestecând constant, 5 minute. Dai deoparte și lași la răcorit.
Separat, fierbi 7-8 mi- nute ciupercile curățate. Tai capacele ardeilor și le înde- părtezi semințele.
Adaugi peste orez ciupercile fierte și tocate, pasta de tomate, făina, 300 ml de suc de roșii, sare, piper, mă-
rar și pătrunjel tocate, după gust. Amesteci până se omogenizează ingredientele și umpli pe trei sferturi ardeii. Feliezi roșiile și pui câte o felie deasupra fiecărui ardei, apoi îi așezi într-o oală cu capac sau într-un vas yena,
p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 12.0px 0.0px; line-height: 15.0px; font: 13.3px Times; color: #000000} span.s1 {font-kerning: none}
amesteci sucul de roșii rămas cu apă și torni până aproape să acoperi ardeii.
Pui capacul și dai ardeii la cuptor, la foc mediu, aproximativ o oră și jumătate. Dacă vrei, îi servești cu pătrunjel proaspăt tocat.