Ardei iuți la borcan

Ardeii iuți murați sunt nelipsiți din cămară, merg perfect cu ciorbe, fasole, fripturi sau sarmale.

ardei iuti la borcan jpg

Ingrediente

500 g ardei jalapenos

250 ml oțet alb

250 ml apă

2 linguri zahăr

1 lingură sare grunjoasă

3 căței de usturoi

1 linguriță boabe de piper negru

1 frunză de dafin

1 linguriță seminţe de coriandru

Mod de preparare

Speli ardeii, îi tai rondele de 0,5 cm și cureți semințele dacă vrei să fie mai puțin iuți.

Într-o cratiță, pui apa, oțetul, zahărul, sarea, piperul, coriandrul, dafinul și usturoiul zdrobit. Fierbi 5 minute.

Așezi rondelele de ardei în borcane sterilizate. Torni lichidul fierbinte din cratiță peste ardei, astfel încât să fie complet acoperiți. Închizi borcanele ermetic.

Ții borcanele la temperatura camerei până se răcesc, apoi le pui la frigider sau în cămară. După 3 zile, sunt gata de consum.