Ardei jalapeno pane

Iată un aperitiv rapid, delicios şi condimentat. Este gustarea perfectă dacă ai musafiri sau dacă ţi-e poftă de ceva deosebit!
Ingrediente
12 ardei jalapeno
200 g cremă de brânză
70 g caşcaval
2 ouă
200 g făină
200 g pesmet
sare
piper
1 linguriţă boia dulce
ulei, pentru prăjit
ceapă verde, pentru decor
Speli ardeii jalapeno, îi tai pe lung, apoi, cu un cuţit subţire îndepărtezi cotorul, seminţele şi nervurile, dar păstrezi codiţele. Dai caşcavalul prin răzătoarea mică şi îl amesteci cu crema de brânză. Umpli fiecare ardei cu această compoziţie, apoi îi laşi la frigider 30 de minute.
Baţi ouăle cu sare şi piper, amesteci pesmetul cu boiaua dulce. Treci ardeii prin făină, ou şi pesmet, apoi îi prăjeşti în baie de ulei, la foc mediu, până se rumenesc. Îi scoţi pe şerveţele de hârtie, pentru a absorbi surplusul de ulei. Îi decorezi cu codiţe tocate de ceapă verde şi îi serveşti calzi, cu sosul preferat.
FOTO Shutterstock