Aripioare de pui dulci-acrişoare la cuptor

1 aripioare de pui jpg jpeg

Aceasta este o altă opţiune excelentă pentru un starter. Are o combinaţie gustoasă de arome, prin mixul savuros de miere şi lămâie care va acoperi aripioarele de pui înainte ca cestea să fie băgate la cuptor. Reţeta este una extrem de simplă, iar papilele gustative vor avea parte de un real răsfăţ.

Ingrediente

  • Aripioare de pui (1 kg).
  • Usturoi (2-3 căţei, 30 g).
  • Miere (4 linguri, 60 g).
  • Rozmarin, sare şi piper negru (după gust).
  • Sos de soia (4 linguri, 60 g).
  • Ulei de măsline (4 linguri, 40 g).
  • Suc de lămâie (4 linguri, 80 ml).

Instrucţiuni

Spălaţi şi uscaţi aripile de pui. Amestecaţi mierea, sosul de soia, usturoiul, uleiul, sucul de lămâie şi sarea într-un blender sau mixaţile cu ajutorul mixerului. 

Pune aripile într-un bol şi acoperă-le cu amestecul obţinut şi cu arcurile de rozmarin. Se lasă să stea 1 sau 2 ore la maturat, la frigider.

Aruncaţi puţin ulei pe aripile maturate şi băgaţi la cuptor. Se lasă aproximativ 45 de minute. Întoarceţi aripile ocazional pentru a le împiedica să se lipească. 

Se servesc calde cu sosurile sau garnitura preferată! 

Poftă bună!