Banană split cu ciocolată

Banană split cu ciocolată jpeg

Ce spui de un desert cu fructe, ciocolată şi îngheţată? Nu-i aşa că sună foarte bine? Nu numai că sună, dar este de-a dreptul delicios. Aşa că te încurajez să încerci şi tu reţeta pentru banană split cu ciocolată, mai ales dacă nu ai încercat niciodată acest preparat, un dulce plin de savoare. Atenţie! Poate crea dependenţă. Iată de ce ingrediente avem nevoie pentru banană split cu ciocolată, dar şi cum se poate prepara:

Ingrediente pentru banană split cu ciocolată:

- 8 banane tăiate pe jumătate (pe lungime), - 50 de grame de unt, - 4 linguri de zahăr brun, - arahide pisate, - îngheţată de vanilie.

Sos de ciocolată:

- 150 de grame de ciocolată,

- 130 de mililitri de smântână dulce.

Banană split cu ciocolată – metoda de preparare:

În primul rând, se încinge cuptorul la 220 de grade. Bananele tăiate pe lungime se aşează într-o tavă dreptunghiulară, cu partea tăiată în sus.

Apoi, punem într-o crăticioară untul şi zahărul. Crăticioara se pune pe aragaz, la foc mediu, timp de patru – cinci minute (cât să se topească ingredientele). Acum e momentul să bagi tava la cuptor, pentru un sfert de oră (plus – minus 2 minute).

După cele 15 minute, se scoate tava de la cuptor şi se lasă la răcit. Între timp, se prepară sosul pentru banana split cu ciocolată. Acesta se poate obţine dacă vei amesteca într-o crăticioară, la foc mic, ciocolata cu smântâna. Se amestecă constant timp de câteva minute (între trei şi cinci minute).

Se aşează bananele în farfurii, deasupra fructelor se pun câte două linguri de îngheţată, se adaugă sosul, iar deasupra acestuia se presară arahide pisate.

Acest desert delicios merge servit alături de un pahar cu limonadă cu lămâie şi mentă sau alături de un fresh de portocale şi grapefruit.

Poftă bună!