Băuturi pentru masa de Paşte: 3 cocktailuri delicioase

1 shutterstock 1027529818 jpg jpeg

Masa de Paşte este, de obicei, stropită cu vinuri fel de fel. Însă o băutură răcoroasă, servită într-un pahar elegant la zi de sărbătoare şi, mai ales, uşor de preparat, va satisface şi cele mai pretenţioase gusturi

Cocktail cu lime şi vodcă

  • 90 ml vodcă 
  • 30 ml triple sec 
  • 3 lime 
  • 1 lime pentru decor 
  • 6 cuburi gheaţă 
  • 75 g zahăr fin

Cureţi lime de coajă şi le dai prin blender împreună cu zahărul şi cuburile de gheaţă. 

Adaugi cele două tipuri de alcool. Torni cocktailul în două pahare şi îl serveşti decorat cu felii de lime.

Campari tonic

  • 100 ml campari
  • 200 ml apă tonică
  • 6 cuburi gheaţă
  • bobiţe de struguri

Amesteci Campari cu apa tonică. Torni amestecul în două pahare. Serveşti cocktailul cu cuburi de gheaţă şi cu bobiţe de struguri 

2 shutterstock 1295468233 jpg jpeg

Lichior de ouă

  • 1 l lapte
  • 200 g zahăr
  • 8 gălbenuşuri
  • 300 ml rom
  • 1 fiolă esenţă de vanilie

Amesteci laptele cu esenţa de vanilie şi-l pui pe foc. Separat, baţi gălbenuşurile cu zahărul. Torni, în fir subţire, laptele fiert în ouă, amestecând continuu. Întreaga compoziţie

o aşezi din nou pe foc. O laşi la flacără mică până când capătă consistenţa unei creme, apoi o dai deoparte, adaugi romul şi laşi lichiorul să se răcească. Îl poţi păstra la frigider 3 zile.

3 shutterstock 273091535 jpg jpeg

FOTO: Shutterstock