Borş de crap

shutterstock 361818002 jpg jpeg

Borşul de peşte este una dintre cele mai iubite mâncăruri tradiţionale româneşti. Iată cum prepari o variantă delicioasă cu crap.

Ingrediente

  • 1 crap întreg (cu tot cu cap, 1,5 kg)
  • 1 ceapă
  • 1 cap crap
  • 1 ţelină mică
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras
  • 1 păstârnac
  • 1-2 roşii
  • 1 lingură ulei
  • 750 ml borş
  • 1 legătură leuştean
  • sare

Mod de preparare 

Cureţi, speli şi toci ceapa, ardeiul gras, morcovii, ţelina şi păstârnacul. Le pui la fiert într-o cratiţă cu apă rece, cu un praf de sare şi cu o lingură de ulei, împreună cu capul de crap. Între timp, cureţi peştele, îl speli, îl tai bucăţi şi îl adaugi alături de celelalte ingrediente. Asezonezi cu sare, după gust şi mai laşi să dea câteva clocote, iar în ultimele 10 minute torni borşul fiert separat şi roşiile date prin răzătoare. Decorezi cu leuştean proaspăt, tocat.

FOTO Shutterstock.com 

Încearcă şi reţeta de Macrou la cuptor

Macrou la cuptor

shutterstock 1721143585 jpg jpeg


Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg