Brioşe cu afine

La cât de bine arată parcă abia aştepţi să mănânci una!
De ce ai nevoie pentru brioşe cu afine
Pentru brioşe
220 g făină
1 linguriţă praf de copt
1 praf de sare
250 g zahăr
120 g unt
100 ml lapte
50 g smântână
2 ouă
1 linguriţă esenţă de vanilie
coajă de lămâie
200 g afine
Pentru cremă
200 g afine
100 ml apă
100 g unt
600 g zahăr pudră
½ linguriţă esenţă de vanilie
Cum se prepară brioşe cu afine
Dai drumul la cuptor şi tapetezi formele de brioşe. Amesteci făina, praful de copt şi sarea. Baţi untul cu zahărul, adaugi laptele, smântâna, ouăle, vanilia şi coaja de lămâie. După ce s-au omogenizat încorporezi făina. La final adaugi afinele date prin făina şi pui în forme brioşele, având grijă să le laşi loc să crească. Le dai la cuptor până trec testul scobitorii.
Pentru cremă, pui afinele în apă şi le fierbi 10 minute, amestecând constant. Treci prin sită afinele şi dai deoparte sucul obţinut. Baţi untul cu zahărul, esenţa de vanilie şi adaugi sucul concentrat de afine, până ce crema are culoarea dorită. Pui crema în poş şi decorezi brioşele.
Sursa foto http://joyscozyoven.com