Brioşe cu nuci
Deserturile cu nuci au o savoare aparte. Dacă faci o dată aceste brioşe, toţi vor dori să repeţi „experimentul“.
De ce ai nevoie ca să prepari brioşe cu nuci:
350 g făină 2 banane 2 ½ linguriţe praf de copt 100 g zahăr 115 g unt 1 praf de sare 300 ml lapte 2 ouă 40 g nuci mărunţite 80 g ciocolată neagră
Cum prepari brioşe cu nuci:
Amesteci făina cu praful de copt, zahărul şi sarea. Topeşti untul, îl laşi puţin să se răcească apoi îl freci cu ouăle şi încorporezilaptele. Combini compoziţia de făină cu cea de ouă. Adaugi bananele date prin blender şi omogenizezi.
Torni aluatul în forme de brioşe, le presari cu nuci mărunţite şi cu bucăţi de ciocolată ruptă, apoi le coci 20 minute, la 200 °C.