Brioşe cu portocale

Citricele sunt în sezon şi ne putem bucura din plin de aroma lor. Poţi alege să le mănânci simple sau să le foloseşti în deserturi delicioase, cum sunt aceste brioşe cu portocale.
Ingrediente
250 g făină
1 praf de sare
5 g praf de copt
100 g unt
150 g zahăr
2 ouă
60 ml lapte bătut
40 ml suc proaspăt stors de portocale
coaja rasă de la 1 portocală bio
Pentru cremă:
120 g cremă de brânză
60 g unt
200 g zahăr pudră
½ esenţă de portocală
Mixezi untul cu zahărul 2-3 minute la viteză medie, apoi adaugi ouăle, unul câte unul, laptele bătut şi sucul de portocale. Amesteci făina cu sarea şi praful de copt şi o încorporezi treptat în cremă. La final, pui coaja rasă de portocală.
Preîncălzeşti cuptorul la 180 ˚C şi tapetezi formele cu hârtie de copt pentru brioşe. Umpli formele pe trei sferturi şi dai brioşele la cuptor aproximativ 20 de minute, până când trec testul scobitorii. Le scoţi şi le laşi la răcorit.
Mixezi crema de brânză cu zahărul şi cu untul moale până capătă o consistenţă spumoasă. Torni esenţa de portocală, omogenizezi, pui crema într-un poş şi decorezi brioşele. Le decorezi după imaginaţie şi le dai la rece până le serveşti.
FOTO Shutterstock