Budincă cu pâine, brânză și kale

budinca de paine si kale jpg

Budinca cu pâine, brânză și kalese se face repede şi gustul obţinut din combinaţia de ingrediente este desăvârsit.

Ingrediente

4 felii pâine uscată, tăiată cubulețe

4 ouă mari

120 g brânză rasă (cheddar, mozzarella sau gouda)

150 g frunze de kale tocate

1 ceapă mică tocată

2 căței de usturoi mărunțiți

2 linguri unt

1 ½ cană lapte

sare și piper

ulei, pentru uns tava

Mod de preparare

Speli frunzele de kale și îndepărtezi nervurile centrale, apoi le toci. Sotezi 3-4 minute ceapa și usturoiul, într-o tigaie în care ai topit untul, până devin moi și aromate. Adaugi frunzele de kale și le lași pe foc până se înmoaie și își reduc volumul, 5-7 minute. Condimentezi cu sare și piper, după gust.

Bați ouăle, adaugi laptele și amesteci bine. Adaugi cuburile de pâine, brânza rasă și compoziția de kale și continui să amesteci până ce pâinea este bine înmuiată.

Ungi un vas de fontă cu ulei, torni amestecul de pâine și kale, nivelezi cu o spatulă și introduci tava în cuptorul preîncălzit. Coci 25-30 de minute, până când budinca este pufoasă și aurie, iar ouăle sunt coapte. Faci testul cu scobitoarea. Scoți din cuptor și lași să se odihnească câteva minute înainte de a o tăia.