Budincă de avocado şi banane
Fără zahăr, cu ingrediente sănătoase, acest desert e un deliciu pentru orice vegan şi nu numai. Este atât de bun, încât nici nu faci diferenţa!
Ingrediente
1 banană mare, bine coaptă
50 g nuci caju
1 avocado bine copt
25 g pudră de cacao
1 lingură sirop de agave
½ linguriţă scorţişoară pudră
1 linguriţă extract de vanilie
1 praf de sare
100 ml lapte de cocos, opţional
Laşi nucile caju la înmuiat în apă rece, o oră. Descojeşti banana şi o tai bucăţi. Cureţi avocadoul de coajă şi înlături sâmburele. Într-un blender, pui bucăţile de banană, nucile caju, avocado, cacaua, siropul de agave, extractul de vanilie, pudra de scorţişoară şi sarea. Mixezi până obţii o compoziţie cremoasă.
Dacă doreşti să aibă o textură mai subţire, adaugi laptele de cocos. Dai la frigider cel puţin 30 de minute. Decorezi budinca după imaginaţie.
FOTO Shutterstock