Budincă de conopidă
Cu pastramă, brânză, caşcaval şi smântână, conopida la cuptor va avea un gust excelent!
De ce ai nevoie ca să faci budincă de conopidă:
½ conopidă 100 g pastramă de pui 1 morcov 1 lingură pastă de tomate 200 g cremă de brânză 50 g smântână 3 ouă pătrunjel 30 g caşcaval sare
Cum prepari budincă de conopidă
Rupi conopida bucheţele şi o speli sub un jet de apă rece, apoi o laşi la scurs. O fierbi împreună cu morcovul în apă cu sare, apoi scurgi legumele şi le tai bucăţi. Mixezi crema de brânză cu smântâna, pui ouăle, pasta de tomate şi pastrama de pui tăiată cubuleţe. Încorporezi legumele, sare şi pătrunjel tocat, după gust. Răstorni compoziţia într-o formă tapetată, o nivelezi şi o dai la cuptor până când începe să se rumenească. O scoţi, presari caşcavalul ras şi o mai ţii la foc mic câteva minute.