Budincă de conopidă

Nelipsite din pieţe în anotimpul cald şi recomandate în mai toate afecţiunile stomacale, legumele şi verdeţurile proaspete nu sunt scumpe şi-ţi garantează preparate uşoare şi sănătoase, care, consumate zilnic, se transformă în adevărate „pansamente“ gastrice.
Ingrediente
1 conopidă
2 ouă
100 g brânză de vaci
100 g telemea puţin sărată
sare
unt
3 linguri pesmet
Mod de preparare
Speli bine conopida, o desfaci în bucheţele mici şi o pui la fiert cu un praf de sare. Într-un bol, baţi ouăle cu un praf de sare, adaugi brânza de vaci şi telemeaua sfărâmată şi amesteci bine. Ungi vasul termorezistent cu puţin unt şi îl tapetezi cu jumătate din cantitatea de pesmet. Presari pe toată suprafaţa bucheţelele de conopidă şi torni compoziţia de brânză şi ou, apoi şi restul de pesmet. Dai la cuptor până se rumeneşte frumos.