Budincă de fructe uscate

Oare cum ar arăta această irezistibilă budincă de fructe uscate de pe masa de duminică a familei tale?
De ce ai nevoie pentru budincă de fructe uscate
300 g stafide galbene
100 g stafide negre
100 g smochine
100 g curmale
100 g caise uscate
100 g prune uscate
100 g migdale prăjite
100 g făină
300 g pesmet
100 ml coniac
100 g unt
100 g zahăr brun
5 ouă
coajă rasă de lămâie şi de portocală
1 linguriţă scorţişoară măcinată
1 vârf de cuţit nucşoară rasă
1 vârf de cuţit ienibahar măcinat
1 linguriţă ghimbir
Cum se prepară budincă de fructe uscate
Cureţi migdalele de coajă, le zdrobeşti şi le amesteci cu smochinele, curmalele, caisele, prunele, tăiate mărunt, şi stafidele. Torni peste ele coniac, le acoperi şi le laşi la macerat 24 de ore.
Freci untul cu zahărul spumă, adaugi coajă rasă de lămâie şi de portocală, apoi ouăle, pe rând, fructele macerate scurse, scorţişoara, nucşoara, ienibaharul şi ghimbirul. Adaugi pesmetul, făina şi amesteci bine.
Torni compoziţia într-un bol termorezistent uns cu unt, presând bine, acoperi cu un capac, uns şi el cu unt, aşezi deasupra o greutate şi fierbi bolul la bain-marie aproximativ cinci ore, având grijă ca apa să-l acopere până la jumătate din înălţimea lui tot timpul. Laşi budinca la răcit în aceeaşi poziţie până se întăreşte compoziţia.
O răstorni cu grijă pe un platou adânc, îndepărtezi bolul şi decorezi cu fructe proaspete, după inspiraţie. O laşi la rece până în momentul servirii.