Budincă de mere şi brânză

Un desert simplu de făcut şi perfect pentru zilele de toamnă. Budinca este un desert cu multe modalităţi de preparare, însă dacă adaugi brânză, se schimbă complet gustul.
Ingrediente:
450 g mere 2 linguri unt
1 esenţă de vanilie
150 ml lapte
100 g brânză de vaci
2 ouă
2 linguri zahăr tos
unt pentru uns tava
pesmet
Preparare:
Cureţi merele de coajă şi de cotor, apoi le tai felii. Scurgi brânza de apă. Căleşti merele în unt cu esenţă de vanilie până se frăgezesc, apoi le pui într-un vas tapetat cu unt şi pesmet.
Amesteci laptele, brânza, ouăle şi zahărul, apoi torni totul în tavă, peste mere.
Bagi compoziţia la cuptor şi o laşi 25 de minute.
Serveşti budinca fierbinte.
Sursa: http://www.cookitsimply.com/recipe-0010-0p4215.html
Foto: 1.bp.blogspot.com