Budincă de orez cu lapte şi nucă de cocos

1 shutterstock 1937317939 jpg jpeg

Poate fi un mic dejun târziu de weekend sau poate fi un desert cu arome exotice. Laptele de cocos dă un gust special acestei budinci clasice de orez. Încearcă acestă variantă deliciioasă!

Nuca de cocos este un aliment complet, din care se poate folosi totul: miezul, apa de cocos, laptele şi uleiul de cocos. Miezul alb poate fi consumat crud sau în formă deshidratată (fulgi), este bogat în proteine, vitamina B, zinc, fosfor şi fier. De asemenea, uleiul de cocos este benefic pentru sănătate, deoarece conţine acid lauric, care are efecte antivirale şi antibacteriene.

Acest preparat conţine atât lapte de cocos, cât şi fulgi de cocos, astfel că aroma inconfundabilă a acestui fruct va fi şi mai pregnantă. Iată cum se prepară.

Ingrediente

400 g orez

750 ml lapte integral

200 ml lapte de cocos din conservă

miere, după gust

1 praf de sare

esenţă de vanilie

1 linguriţă scorţişoară pudră

100 g fulgi de cocos

Fierbi orezul cu laptele integral şi de cocos, sarea, amestecând ocazional să nu se prindă. După ce orezul s-a fiert şi a crescut în volum, dai deoparte. Adaugi fulgii de cocos, miere şi esenţă de vanilie, după gust, scorţişoara şi amesteci până la omogenizare. Serveşti budinca de orez caldă şi o decorezi după imaginaţie. 

FOTO Shutterstock