Burgeri cu sos gorgonzola

1 shutterstock 1706699836 jpg jpeg

Ştim, oferta de burgeri e diversificată. Dar satisfacţia e cu-atât mai mare dacă îi prepari chiar tu. Sosul este elementul-vedetă în aceşti burgeri, deoarece le dă o savoare inconfundabilă.

Ingrediente

Pentru burgeri: 

600 g carne tocată, de vită 

sare 

piper

Pentru ceapa caramelizată: 

3 cepe mari 

2 linguri ulei 

¼ linguriţă sare 

1 lingură zahăr brun

Pentru sos: 

100 g brânză gorgonzolla 

100 ml smântână lichidă

Pentru servit: 

50 g brânză gorgonzolla 

4 chifle 

rucola sau salata preferată 

Condimentezi carnea de vită cu sare şi piper, amesteci şi o ţii 30 de minute la temperatura camerei.

Cureţi ceapa, o speli, o tai julien şi o pui la călit în ulei, cu sarea şi zahărul brun. O ţii la foc mic, amestecând ocazional, până scade toată zeama şi ceapa e caramelizată. O laşi la răcit.

Într-o crăticioară, torni smântâna lichidă şi adaugi brânza gorgonzolla ruptă în bucăţele. O pui la foc mic, până ce dă în clocot şi amesteci constant. Când capătă consistenţa unui sos, stingi aragazul.

Cu mâinile umezite, formezi 4 burgeri pe care îi rumeneşti pe grătar, după preferinţă, mediu sau bine făcuţi.

Tai chiflele pe jumătate şi asamblezi burgerii, punând în fiecare câte o chiftea, adaugi câte o lingură de ceapă caramelizată, 2-3 linguri de sos, brânză gorgonzolla sfărâmată şi frunze din salata preferată.

FOTO Shutterstock