Cannelloni cu urdă şi spanac

Iată un truc pentru prepararea pastelor! Pastele au înscris pe ambalaj timpul de fierbere, dar, în general, omenii tind să le fiarbă prea mult. Însă prepararea lor „al dente“ nu numai că le dă un gust mai bun, ci este şi mai sănătoasă şi va duce la un indice glicemic mai scăzut decât s-ar obţine cu pastele prea fierte. Un indice glicemic mai scăzut te ţine sătul mai mult timp şi are un rol important în reglarea colesterolului.
Ingrediente
12 cannelloni
300 g spanac congelat
300 g urdă dulce
100 g cremă de brânză
1 ou
1 lingură ulei
sare
piper
350-400 ml sos de roşii
150 g mozzarella
unt, pentru uns
busuioc proaspăt, pentru decor
Decongelezi spanacul, îl scurgi şi îl sotezi în ulei, 5 minute. Dai deoparte. Amesteci urda cu crema de brânză, adaugi spancaul răcit, oul, condimentezi cu sare şi piper, după gust şi omogenizezi.
Fierbi cannelloni în apă clocotită cu sare, conform timpului indicat pe ambalaj. Când sunt gata, îi laşi la scurs.
Umpli cannelloni şi îi aşezi într-o tavă unsă cu puţin unt, în care ai pus jumătate din sosul de roşii. Torni peste ei restul de sos şi mai potriveşti gustul de sare şi piper. Dai tava la cuptor 20-25 de minute, la 190 °C. În ultimele 5 minute presari mozzarella dată prin răzătoare. Îi serveşti calzi, decoraţi cu busuioc proaspăt.
FOTO Shutterstock