Cannelloni cu urdă şi spanac

1 shutterstock 694434343 jpg jpeg

Iată un truc pentru prepararea pastelor! Pastele au înscris pe ambalaj timpul de fierbere, dar, în general, omenii tind să le fiarbă prea mult. Însă prepararea lor „al dente“ nu numai că le dă un gust mai bun, ci este şi mai sănătoasă şi va duce la un indice glicemic mai scăzut decât s-ar obţine cu pastele prea fierte. Un indice glicemic mai scăzut te ţine sătul mai mult timp şi are un rol important în reglarea colesterolului.

Ingrediente

12 cannelloni

300 g spanac congelat

300 g urdă dulce

100 g cremă de brânză

1 ou

1 lingură ulei

sare

piper

350-400 ml sos de roşii

150 g mozzarella

unt, pentru uns

busuioc proaspăt, pentru decor

Decongelezi spanacul, îl scurgi şi îl sotezi în ulei, 5 minute. Dai deoparte. Amesteci urda cu crema de brânză, adaugi spancaul răcit, oul, condimentezi cu sare şi piper, după gust şi omogenizezi.

Fierbi cannelloni în apă clocotită cu sare, conform timpului indicat pe ambalaj. Când sunt gata, îi laşi la scurs.

Umpli cannelloni şi îi aşezi într-o tavă unsă cu puţin unt, în care ai pus jumătate din sosul de roşii. Torni peste ei restul de sos şi mai potriveşti gustul de sare şi piper. Dai tava la cuptor 20-25 de minute, la 190 °C. În ultimele 5 minute presari mozzarella dată prin răzătoare. Îi serveşti calzi, decoraţi cu busuioc proaspăt.

FOTO Shutterstock



Recente

paine masline shutterstock 2094964810 jpg
coperta click pofta buna jpg
gadgeturi jpg
shaorma shutterstock 2066565668 jpg
flori de salcâm shutterstock 1444110374 jpg
supa crema sparabghel shutterstock 1452134936 jpg
turta jpg
tort83 jpg
tort8 png
inghetata jpg
prajitura biscuiti crema jpeg
1 3 retete de prajituri rapide si simple jpg jpeg
briose jpg
tort jpg
pachetele primavara shutterstock 375803530 jpg
inghetata shutterstock 72762541 jpg
tort mimosa shutterstock 1041498505 jpg
socată shutterstock 284938835 jpg
doboș tort shutterstock 213934210 jpg
morcovi frunze shutterstock 1986995588 jpg