Cârnăciori în aluat
Vă prezentăm reţeta unui antreu gustos.
Ingrediente: 300 g făină 2 vârfuri de cuţit cu sare 200 g unt 1 gălbenuş 6 linguri apă rece 1 pliculeţ drojdie uscată 10 cârnăciori de bere Ulei
Pentru aluat, amesteci făina într-un vas cu drojdia uscată şi sarea. Adaugi untul tăiat bucăţi. Faci o adâncitură în centru, pui gălbenuşul, adaugi apa şi frămânţi un aluat omogen, pe care-l laşi la cald 30 de minute. Întinzi aluatul cu sucitorul pe o suprafaţă plană şi-l tai fâşii. Înfăşori cârnăciorii şi îi pui într-o tavă încăpătoare unsă în prealabil cu ulei. Coci cârnăciorii în aluat în cuptorul preîncălzit 25-30 de minute.
Îi serveşti calzi, însă sunt buni şi reci.