Cârnaţi în sos de ceapă şi ciuperci

2 shutterstock 759829291 jpg jpeg

O reţetă simplă pentru toată familia. Un preparat hrănitor şi extraordinar de gustos. Îi poţi servi doar cu pâine caldă sau alături de un piure.

Ingrediente

  • 6 cârnaţi groşi, proaspeţi
  • 4 linguri ulei
  • 2 cepe albe mari
  • 500 g ciuperci 
  • 200 ml vin roşu
  • 1 linguriţă zahăr brun
  • sare, după gust
  • piper, după gust
  • verdeaţa preferată, pentru decor

Prăjeşti cârnaţii într-o tigaie adâncă, în 2 linguri de ulei. Îi scoţi, iar în aceeaşi tigaie pui restul de ulei şi ceapa tăiată julien. O laşi 3-4 minute, la foc mediu, adaugi ciupercile spălate şi tăiate felii. Le căleşti împreună 4-5 minute şi pui din nou cârnaţii, torni vinul, condimentezi cu sare şi piper, după gust şi adaugi zahărul brut.

Fierbi sub capac, la foc mediu, până scade zeama şi se îngroaşă sosul.

Decorezi cu verdeaţa preferată. 

FOTO: Shutterstock



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg