Cârnaţi în sos de ceapă şi ciuperci

2 shutterstock 759829291 jpg jpeg

O reţetă simplă pentru toată familia. Un preparat hrănitor şi extraordinar de gustos. Îi poţi servi doar cu pâine caldă sau alături de un piure.

Ingrediente

  • 6 cârnaţi groşi, proaspeţi
  • 4 linguri ulei
  • 2 cepe albe mari
  • 500 g ciuperci 
  • 200 ml vin roşu
  • 1 linguriţă zahăr brun
  • sare, după gust
  • piper, după gust
  • verdeaţa preferată, pentru decor

Prăjeşti cârnaţii într-o tigaie adâncă, în 2 linguri de ulei. Îi scoţi, iar în aceeaşi tigaie pui restul de ulei şi ceapa tăiată julien. O laşi 3-4 minute, la foc mediu, adaugi ciupercile spălate şi tăiate felii. Le căleşti împreună 4-5 minute şi pui din nou cârnaţii, torni vinul, condimentezi cu sare şi piper, după gust şi adaugi zahărul brut.

Fierbi sub capac, la foc mediu, până scade zeama şi se îngroaşă sosul.

Decorezi cu verdeaţa preferată. 

FOTO: Shutterstock