Cârnaţi în sos de ceapă şi ciuperci

2 shutterstock 759829291 jpg jpeg

O reţetă simplă pentru toată familia. Un preparat hrănitor şi extraordinar de gustos. Îi poţi servi doar cu pâine caldă sau alături de un piure.

Ingrediente

  • 6 cârnaţi groşi, proaspeţi
  • 4 linguri ulei
  • 2 cepe albe mari
  • 500 g ciuperci 
  • 200 ml vin roşu
  • 1 linguriţă zahăr brun
  • sare, după gust
  • piper, după gust
  • verdeaţa preferată, pentru decor

Prăjeşti cârnaţii într-o tigaie adâncă, în 2 linguri de ulei. Îi scoţi, iar în aceeaşi tigaie pui restul de ulei şi ceapa tăiată julien. O laşi 3-4 minute, la foc mediu, adaugi ciupercile spălate şi tăiate felii. Le căleşti împreună 4-5 minute şi pui din nou cârnaţii, torni vinul, condimentezi cu sare şi piper, după gust şi adaugi zahărul brut.

Fierbi sub capac, la foc mediu, până scade zeama şi se îngroaşă sosul.

Decorezi cu verdeaţa preferată. 

FOTO: Shutterstock



Recente

paine seminte shutterstock 334226324 jpg
dulce de leche shutterstock 1929541541 jpg
gyros porc shutterstock 1170503389 jpg
butter chicken shutterstock 1925196947 jpg
mamaliga jandarm shutterstock 1995493811 jpg
feta shutterstock 701040340 jpg
banana bread shutterstock 1727806357 jpg
tort fraisier shutterstock 2154103991 jpg
chec aperitiv shutterstock 205392097 jpg
langosi shutterstock 1894511545 jpg
paine masline shutterstock 2094964810 jpg
coperta click pofta buna jpg
gadgeturi jpg
shaorma shutterstock 2066565668 jpg
flori de salcâm shutterstock 1444110374 jpg
supa crema sparabghel shutterstock 1452134936 jpg
turta jpg
tort83 jpg
tort8 png
inghetata jpg